Rippaamisen kaaos

perjantaina 2.5.2014

Juteltiin irkissä levyjen rippaamisesta ja toivesivuston levystötietokannan päivityksistä. Olen täydellisessä kaaoksessa lahjoitettujen levyjen ja jo hyllystä löytyvien ja ripattujen kanssa. Levypinot menevät vähän väliä sekaisin ja kaaos on valmis. Mitä voin sanoa — olen toivoton.

Levyjen rippaaminen koneelle on helppoa jos metadatat tulevat Gracenotesta (jota iTunes ja muut fiksut ohjelmat käyttävät) oikein, mutta painajaismaista jos ne tulevat väärin tai ei ollenkaan. Tavoitteeni olisi kirjata kaikki levyt Discogsin tietokantaan, mutta monia ysärisinkkuja ei löydy edes sieltä, joten ne pitäisi lisätä uutena levynä myös Discogsiin. Prosessi on vaikeimmillaan niin työläs ja ennenkaikkea piinaavan vastenmielinen, että jätän sen useimmiten suosiolla tekemättä, joten rippaamattomien hylättyjen levyjen haamupinot kasvavat pikkuhiljaa tasaisella tahdilla.

Jos levyjä haluaisi löytää hyllystä rippaamisen jälkeen, ne pitäisi myös luetteloida jollain tavalla hyllypaikkoihin. Discogs tarjoaa tähän työkaluna itse tehdyt metatietokentät, joten periaatteessa tämäkin on tehtävissä. Käytännössä viime aikoina pinot ovat vaan levittäytyneet sekalaisesti ympäri kämppää. Jos olisin fiksu, tekisin koko prosessiin edes jonkinlaisen kulkukaavion jota noudattaa. Sarjassamme sitten joskus.

Aiheeseen liittyen, tänäänkin levystöön kuitenkin saatiin yli 200 uutta biisiä! Pieni osavoitto.

Kommentoiduttaako?

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa tai muussa mediassa jonne voit lisätä kommenttisi. Jos haluat kertoa mielipiteesi suoraan allekirjoittaneelle, lähetä postia osoitteeseen dj@uninen.net.