Typerä, typerämpi, tekijänoikeuslaki

torstaina 15.5.2014

Juska linkkasi naamakirjaan Seinäjoen MARS-tapahtuman (jonka EDM-paneelista kirjoitin hiljattain) Teosto Vs. DJ:t -paneelin videon, jota katsoessa kävi sääliksi Teoston edustajaa. Lainsäädännön tilanne Suomessa on kertakaikkiaan säälittävä.

Aiemmin keväällä ENTROPYn järjestämän DJ-paneelin aikana kuulemani eniten hämmentänyt fakta oli se, että paneelin DJ:stä (mm. Proteus, Orion, Orkidea) yksikään ei ollut hankkinut DJ-lupaa ja yleinen asenne oli myös “enkä hanki“. Kerrassaan hienoa kansalaistottelemattomuutta.

Jätän pidemmän avautumisen tulevaisuuteen, mutta haluan jakaa vielä yhden DJ Orionin useasti rummuttaneen faktan: jos soitettava kappale on tarkoitettu julkisesti esitettäväksi, sen soittamiseen ei tarvita DJ-lupaa. Ja viimekädessä artistin itsensä mielipide merkitsee. (Ja lopuksi vähän maalaisjärkeä: kuinka moni artisti julkaisee musiikkia jota ei ole tarkoitettu julkisesti esitettäväksi?)

Kommentoiduttaako?

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa tai muussa mediassa jonne voit lisätä kommenttisi. Jos haluat kertoa mielipiteesi suoraan allekirjoittaneelle, lähetä postia osoitteeseen dj@uninen.net.