Suunniteltuja biisivalintoja

sunnuntaina 18.5.2014

Eilinen keikka meni kivasti. Äänentoisto oli muhkea, soittaminen oli kivaa ja yleisöltäkin tuli hyvää palautetta. Taisipa olla ensimmäinen keikka, joka tuli tehtyä hyvällä rutiinilla ja sellaisella itsevarmuudella, että ehti myös itse nauttimaan musasta ja fiilistelemään yleisön kanssa pelkän musiikin pläräämisen sijaan.

Pienissä pippaloissa on se hankaluus, että kun juhlijoita on vähän, jengiä on vaikea saada tanssimaan. Kukaan ei luonnollisesti halua tanssia yksinään ja satunnaiset vierailut tanssilattialle jäävät usein lyhyiksi kun heti kun yksi lähtee täyttämään boolimukia, kaikki muut seuraavat perässä. Toisaalta sitten kun saa koko porukan joraamaan yhtäaikaa, fiilis on heti katossa.

Koitin koko illan tehdä fiksuja biisivalintoja. Siis miettimällä valintoja vähän pidemmälle kuin että sopiiko tämä tämän perään. Aloitin rennolla poppiskamalla ja lisäsin tahtia vasta kun ensimmäiset uskaliaat tulivat tanssimaan. Aina kun tanssilattia jäi tyhjäksi, nostin vähän voluumia ja vaihdoin takaisin astetta letkeäämpään suuntaan, sellaiselle linjalle mitä on mukava kuunnella taustamusiikkina viereisestä huoneesta muun seurustelun ohessa.

Vaikka soittoaika piteni suunnitellusta kolmesta tunnista melkein kuuteen tuntiin, tanssittavia hittejä riitti silti hyvin koko illalle. Vieraat olivat yhtä ikäluokkaa itseäni vanhempia, joten “ysäri” tarkoitti musiikkia suunnilleen 90-luvun puoliväliin asti. Tätä en osannut etukäteen ottaa huomioon, joten illan työläin osuus olikin varhaisemman ysärin kalastelu tuoreempien biisien joukosta. Alkupään ysärille pitää ehdottomasti kasata oma iso soittolista, siitä olisi ollut iso apu myös Onniteekin keikalla.

Joka tapauksessa kaikin puolin hauska ilta — lisää tällaisia!

Kommentoiduttaako?

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa tai muussa mediassa jonne voit lisätä kommenttisi. Jos haluat kertoa mielipiteesi suoraan allekirjoittaneelle, lähetä postia osoitteeseen dj@uninen.net.