Ysäriä podcastina

maanantaina 19.5.2014

Podcastit olivat kova juttu kymmenisen vuotta sitten. Olin yksi ensimmäisistä suomalaisista podcastaajista, tuottaen viikoittain sekä teknisesti että sisällöllisesti kokeellista it-aiheista podcastia. Nyt Ysärijatkot on saatavilla podcast-muodossa iTunesista, ollen todennäköisesti Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa ysäriaiheinen musiikkipodcast.

Niille joille podcast-termi ei ole tuttu, kyse on tekniikasta jolla voi tilata musiikkia tai videota sisältävän ohjelman lähetykset tulemaan automaattisesti iPhoneen, iPadiin tai mihin tahansa podcastia tukevaan laitteeseen tai ohjelmaan (käytännössä kaikkiin älypuhelimiin, iTunesiin sekä Windowsilla että Mäkillä, ja vain podcastien seuraamiseen tarkoitettuihin ohjelmiin). Kyse on siis helposta tavasta seurata vaikkapa Ysärijakojen nauhoituksia.

Podcasteja löytää helpoiten iTunesin kaupan podcast-osastolta, josta löytyy tuhansia podcasteja aiheesta kuin aiheesta. Kaikki iTunesin podcastit ovat ilmaisia ja iTunes+iOS käyttäjille niiden tilaaminen on kirjaimellisesti yhden klikkauksen takana. (Muille laitteille ja alustoille on olemassa omat ohjelmansa, mutta podcastien tilaaminen onnistuu käytännössä kaikilla älyvempeleillä.) Kun podcast on tilattu, kaikki uudet jaksot latautuvat koneelle automaattisesti. Helppoa ja kätevää!

iTunesin käyttäjät voivat tilata Ysärijaksojen podcastin ilmaiseksi suoraan iTunesin kaupasta, muilla laitteilla ohjelman voi tilata käyttäen osoitetta: http://feed.uninen.net/podcast

Kommentoiduttaako?

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa tai muussa mediassa jonne voit lisätä kommenttisi. Jos haluat kertoa mielipiteesi suoraan allekirjoittaneelle, lähetä postia osoitteeseen dj@uninen.net.