Spotify muuttaa pelin

torstaina 22.5.2014

Tästä se sitten alkaa. Tänään julkaistu djay 2 tukee nyt täysiverisesti biisien soittamista suoraan Spotifystä. Tämä on merkittävä askel täysin itsestäänselvään suuntaan DJ-softakentässä. On enemmän kuin typerää kantaa mukana fyysisiä kopioita biiseistä kun kaikki ja paljon enemmän on saatavilla pilvestä.

Kymmenen euron hintainen djay 2 on toistaiseksi saatavissa vain iPadille ja iPhonelle, sekä muutamille kontrollerivirityksille joihin voi telakoida iOS laitteen. Kyse ei siis millään mittarilla ole ammattilaisen tai edes vakavan harrastajan käyttöön tarkoitetusta ohjelmasta, mutta paljon tärkeämpää onkin se, että tämä askel on nyt otettu: tie striimipalvelujen yhdistämiseen DJ-softan kanssa on nyt avoinna ja 10 miljoonan maksavan asiakkaan Spotify on täydellinen kumppani tähän symbioosiin.

Harrastajille Spotifyn käyttö DJ-musiikin lähteenä on ollut tuttua jo pitkään, mutta tiedän että moni ammattilainenkin avaa Spotifyn jos yleisön toivomaa biisiä ei löydykään omasta levystöstä. Tällainen ad hoc käyttö ei ole optimaalista koska biisejä on hankala biittimiksata ja useimmat DJ-ohjelmista tutut toiminnallisuudet eivät ole käytettävissä kun musiikki tuodaan ohi ohjelman. Nyt kun Spotify on integroitu itse ohjelmaan, pilvestä striimattavia biisejä voi käyttää kuten mitä tahansa digitiedostoa.

Odotan erittäin suurella mielenkiinnolla miltä näyttää ensimmäinen versio Seratosta tai Traktorista, johon on rakennettu vastaava Spotify-integraatio. Se päivä tulee olemaan DJ-historialle yhtä merkittävä askel kuin Pioneerin ensimmäinen CDJ-1000 soitin oli 10 vuotta sitten. Peli on nyt avattu.

Kommentoiduttaako?

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa tai muussa mediassa jonne voit lisätä kommenttisi. Jos haluat kertoa mielipiteesi suoraan allekirjoittaneelle, lähetä postia osoitteeseen dj@uninen.net.