Tervehdys, Flickr

perjantaina 27.6.2014

Avasin vihdoin ja viimein tilin Flickr-kuvapalveluun. Siviiliminä on käyttänyt Flickriä vuodesta 2005 asti, eli aika pitkään. Nyt sieltä löytyy myös DJ Unisen kuvamateriaalia kissoista keikkakuviin.

Flickr on ainoa oikea Web-palvelu valokuvien taltioimiseen. Ilmaista tilaa on käytännössä loputtomiin, useimmat ohjelmat ja mobiililaitteet osaavat jutella suoraan Flickrin kanssa ja kuvat on helppo pitää joko yksityisinä tai vain perheelle ja/tai kavereille näkyvinä.

Flickr-tilin voi luoda ilmaiseksi ja palvelusta tarvitsee maksaa vain jos et halua nähdä yhtään mainosta koko sivustolla. Uudelle Flickr-käyttäjälle suosittelen tageihin ja albumeihin tutustumista. Kun kaikille kuville määrittelee vähintään yhden tagin ja kuvat organisoi albumeihin, niitä on erittäin helppo selata ja hakeminen helpottuu. Esimerkiksi promotarkoitukseen sopivia keikkakuvia on helppo selata “Keikkakuvat”-albumista tai albumin linkin voi lähettää suoraan kuvia tarvitsevalle.

Flickr säilöö sinne lähetetyt kuvat alkuperäisessä muodossa ja tekee automaattisesti niistä myös erikokoisia versioita esimerkiksi blogissa käytettäväksi. Esimerkiksi ne promokuvat voi siis säilöä Flickriin täydellä resoluutiolla, joten niitä tarvitsevat voivat ladata ne sieltä suoraan.

iOS-laitteiden omistajille vielä sellainen vinkki, että mobiililaitteista suoraan Flickriin siirretyt kuvat hukkaavat metadatat. Tällöin esimerkiksi kuvan ottamishetki ja mahdollisesti tallennettu GPS-sijainti häviävät matkalla. Jos haluat säilyttää nämä tiedot, älä siirrä Flickriin mitään suoraan mobiililaitteesta vaan synkronoi kuvat ensin pöytäkoneelle iPhotoon tai Apertureen ja siirrä ne vasta sieltä Flickriin – tällöin kaikki metadata pysyy tallessa. (Sekä iPhoto että Aperture osaavat synkronoida kuvia automaattisesti Flickriin.)

Kommentoiduttaako?

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa tai muussa mediassa jonne voit lisätä kommenttisi. Jos haluat kertoa mielipiteesi suoraan allekirjoittaneelle, lähetä postia osoitteeseen dj@uninen.net.