Vlogien ihmeellinen maailma

sunnuntaina 29.6.2014

Laitoin kaikista muutaman viikon aikana olleista keikoista videopätkiä uusimpaan vlogivideoon. Keikkavideot tuntuvat olevan aina lähes identtisiä kun välkkyviä bilevaloja lukuunottamatta kuvissa on pilkkopimeää, jengi tanssii ja musiikki soi niin lujaa että kameran mikrofoni särkee. Mutta se fiilis niissä kai onkin se pääasia.

Sain Kimiltä huonoja vaikutteita ja koukutuin joitakin kuukausia sitten CTFxC-kanavan päivittäisiin videoihin. Mutta otin niistä nyt sitten oppia ja tein videoille staattisen loppugrafiikan, jota on helppo käyttää myös tulevissa videoissa. Tällaiset pienet asiat auttavat markkinoinnissa ja tekevät videoista samalla astetta mietitymmän näköisiä.

Vlogijaksojen tekeminen on erittäin aikaavievää. Jaksoja on valmistunut vasta kourallinen ja videoiden katselukerratkin ovat hyvin vaatimattomia, mutta aion kuitenkin jatkaa niiden tekemistä koska nekin auttavat muusta DJ-massasta erottautumisessa. Yhden alle kymmenen minuutin jakson tekemiseen kuluu noin 3-4 tuntia aikaa karkeaan käsikirjoitukseen, nauhoitukseen, videomateriaalin koostamiseen, leikaamiseen ja editointiin, sekä sen lisäksi vielä 2-3 tuntia lopullisen videon enkoodaukseen, YouTubeen siirtämiseen ja metadatoihin sekä lopulliseen markkinointiin. Rutiini kuitenkin parantuu jatkuvasti ja toivon mukaan myös katsojamäärät. Yritys on ainakin kova.

Kommentoiduttaako?

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa tai muussa mediassa jonne voit lisätä kommenttisi. Jos haluat kertoa mielipiteesi suoraan allekirjoittaneelle, lähetä postia osoitteeseen dj@uninen.net.