Koira söi levytilauksen

lauantaina 5.7.2014

Discogsista on muodostunut tärkeä kanava uuden vanhan musiikin hankintaan. Sieltä löytyy valtava valikoima musiikkia jota on mahdotonta hankkia verkkokauppatyylisesti muualta. Nyt kun olen tehnyt ostoksia lähes viikoittain reilun vuoden verran, törmäsin ensimmäistä kertaa postimyynnin ikävimpään puoleen: matkalla hävinneeseen postiin.

Kun valtaosa Discogs-ostoksista tulee ulkomailta, postikuluista muodostuu suheellisen iso osa tilauksen hintaa. Levyjä kannattaakin yleensä ostaa useampi kerralla, jotta kustannukset levyä kohti jäävät siedettäviksi. Lähes kaikki myyjät tarjoavat myös rekisteröityä postitusvaihtoehtoa, mutta kun normaalikin postitus voi maksaa yli kymmenen euroa, tämä harvoin on kiinnostava vaihtoehto.

Discogsin mainejärjestelmä takaa sen, että aktiiviset myyjät (ja ostajat) pelaavat reilua peliä eikä väärinkäytöksistä tarvitse murehtia. Mutta kun kahdenkymmenen euron lähetys ei tulekaan perille, tilanne on kiusallinen kummallekin osapuolelle. Tämä tapaus on vielä auki kun postituksesta on kulunut vasta kolmisen viikkoa (kaksi viikkoa tyypillistä pidempään), raportoin kun asia etenee.

Kommentoiduttaako?

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa tai muussa mediassa jonne voit lisätä kommenttisi. Jos haluat kertoa mielipiteesi suoraan allekirjoittaneelle, lähetä postia osoitteeseen dj@uninen.net.