CD on kuollut formaatti

keskiviikkona 8.4.2015

CD on kuollut formaatti. On hämmentävää miten monet haluavat edelleen soittaa fyysisiltä levyiltä. Vinyyliltä soittamisen ymmärrän, mutta CD:ltä soittaminen on yksinkertaisesti typerää.

Päädyin Facebook-keskustelussa vanhaan tuttuun “nykyään kuka tahansa voi olla DJ kun iskee softan käteen ja koneelta mp3:t”. Avaudun tästä joku kerta erikseen, mutta nyt ajattelin tarttua samassa keskustelussa tulleeseen toiseen kommenttiin:

Mä ainakin todellakin vien cdlevyt keikalle, ja en tod.haluu soittaa tikulta, läppäriltä yms jotain mp3 sia missä on sit joku error ja biisi nytkähtää just ku oot vaihtamassa hyvä et tekniikka kehittyy ei siinä mitään, silti ite oon kerännyt cdtä niin paljon ja kauan että on järkevää soittaa niitä ja musta se on aina toisen tuntusta kun on cdlevy tai vinyyli kädessä ku että se biisi on tiedostona! [sic]

Tässä on niin paljon typeryyttä, etten edes tiedä mistä aloittaisi.

Ensinnäkin CD:t nykivät ja vinyylin neulat hyppivät ihan yhtälailla kuin rikkinäiset tiedostot. Ero on vaan siinä, että tiedostot eivät kulu eivätkä naarmuunnu, ne on helppo varmuuskopioida tulipalon tai varkauden varalta ja niillä rakennetun kirjaston voi ottaa kokonaisuudessaan mukaan keikalle.

Keräilemisestä. Minäkin olen kerännyt C-kasetteja ja vanhoja tietokoneita, mutta eipä ole tullut mieleen raahata niitä keikalle koska se olisi typerää kun on olemassa kaikin mahdollisin tavoin parempia vaihtoehtoja.

Tatsista. Vinyylissä on upea fiilis ja oldskool-iltaan tai nuhjuiselle ug-klubille niitä voi edelleen kantaakin. Mutta nykymusiikkia niiltä ei voi soittaa. Kaikki (alle viisitoista vuotta vanhat) CD-soittimet puolestaan soittavat levyjen lisäksi myös tiedostoja eikä niiden soittamisessa ole pienintäkään eroa. Ainoa ero levyiltä soittaessa on siis se, että niitä tarvitsee kantaa mukaan keikalle ja levyjen alituisen vekslaamisen välillä niitä saa tonkia upeista CD-taskuista.

Jäärät, ootte idiootteja.

CD on kuollut formaatti, jätä ne levyhyllyyn. Get over it.

Kommentoiduttaako?

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa tai muussa mediassa jonne voit lisätä kommenttisi. Jos haluat kertoa mielipiteesi suoraan allekirjoittaneelle, lähetä postia osoitteeseen dj@uninen.net.