Merkinnät aiheesta levystö

lauantaina 5.7.2014

Discogsista on muodostunut tärkeä kanava uuden vanhan musiikin hankintaan. Sieltä löytyy valtava valikoima musiikkia jota on mahdotonta hankkia verkkokauppatyylisesti muualta. Nyt kun olen tehnyt ostoksia lähes viikoittain reilun vuoden verran, törmäsin ensimmäistä kertaa postimyynnin ikävimpään puoleen: matkalla hävinneeseen postiin.

Kun valtaosa Discogs-ostoksista tulee ulkomailta, postikuluista muodostuu suheellisen iso osa tilauksen hintaa.

 

keskiviikkona 2.7.2014

Löysin pienen etsinnän jälkeen kirjakaupasta Herma-merkkisiä pieniä pyöreitä tarroja, jotka ovat täydellinen low-tech ratkaisu aiemmin mainitsemaani ongelmaan levystöön ripattujen levyjen erottamiseen rippaamattomista.

Yhdessä parin euron pussissa on 540 kappaletta tarroja. Hyllyssä oli vain kaksi samanväristä pussia, joten näillä pitäisi saada noin kolmasosa sinkuista merkattua.

 

perjantaina 2.5.2014

Juteltiin irkissä levyjen rippaamisesta ja toivesivuston levystötietokannan päivityksistä. Olen täydellisessä kaaoksessa lahjoitettujen levyjen ja jo hyllystä löytyvien ja ripattujen kanssa. Levypinot menevät vähän väliä sekaisin ja kaaos on valmis. Mitä voin sanoa — olen toivoton.

Levyjen rippaaminen koneelle on helppoa jos metadatat tulevat Gracenotesta (jota iTunes ja muut fiksut ohjelmat käyttävät) oikein, mutta painajaismaista jos ne tulevat väärin tai ei ollenkaan.