Merkinnät aiheesta markkinointi

torstaina 6.8.2015

Nykyään, enemmän kuin koskaan aiemmin, on tärkeää osata pitää asioita useammassa kuin yhdessä korissa. Joissakin asioissa kyse on vain tunnollisesta järjestelystä (esim. digitaalisesta musiikista on pakko pitää automaattisia varmuuskopioita), mutta joskus se on äärimmäisen hankalaa. Tämä konkretisoitui ajatuksiini kun luin Beatportin jäädyttäneen rojaltimaksut artisteille ja levy-yhtiöille.

tiistaina 1.7.2014

Olen luonut oman DJ-urani lähes yksinomaan Facebookin kautta. Facebook-sivun tehokas hyödyntäminen vaatii erilaisten tunnuslukujen tarkkaa seuraamista ja analysointia. Kun tavoitteena on tunnettuuden ja näkyvyyden lisääminen, tärkein yksittäinen tunnusluku on page engagement.

Page engagement mittaa sitä kuinka monta kertaa sivulla olevaa sisältöä (tekstiä, kuvia, linkkejä) on yhteensä tykätty, kommentoitu ja jaettu.

sunnuntaina 29.6.2014

Laitoin kaikista muutaman viikon aikana olleista keikoista videopätkiä uusimpaan vlogivideoon. Keikkavideot tuntuvat olevan aina lähes identtisiä kun välkkyviä bilevaloja lukuunottamatta kuvissa on pilkkopimeää, jengi tanssii ja musiikki soi niin lujaa että kameran mikrofoni särkee. Mutta se fiilis niissä kai onkin se pääasia.

perjantaina 27.6.2014

Avasin vihdoin ja viimein tilin Flickr-kuvapalveluun. Siviiliminä on käyttänyt Flickriä vuodesta 2005 asti, eli aika pitkään. Nyt sieltä löytyy myös DJ Unisen kuvamateriaalia kissoista keikkakuviin.

Flickr on ainoa oikea Web-palvelu valokuvien taltioimiseen. Ilmaista tilaa on käytännössä loputtomiin, useimmat ohjelmat ja mobiililaitteet osaavat jutella suoraan Flickrin kanssa ja kuvat on helppo pitää joko yksityisinä tai vain perheelle ja/tai kavereille näkyvinä.

maanantaina 12.5.2014

Nykyään on trendikästä olla läsnä kaikenmaailman sosiaalisen median palveluissa, mutta miten, missä ja miksi? Tarkoituksenani on kirjoittaa artikkelisarja sosiaalisesta mediasta ja siellä toimimisesta, DJ:n näkökulmasta. Tämä on sarjan ensimmäinen osa.

Miksi

Miksi” on tärkein kysyms, koska läsnäolo vie aikaa, ja kenenkään aika ei riitä kaikkeen.

keskiviikkona 7.5.2014

Nyky-DJ:n kohdeyleisöstä 100% käyttää Webiä. Siksi Web-markkinoinnin tulisi olla tärkeässä roolissa kaikessa markkinoinnissa. Kuten monesti on tapana, tälläkään DJ-suutarilla ei ole erityisen hyviä kenkiä. Mutta. Asia on nyt korjaantumassa kun ensimmäinen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi suunniteltu sivusto on julki.

Tähän asti suurin osa verkkoläsnäolostani on ollut pienessä suljetussa kuplassa Facebookin sisällä, mutta jatkossa aion käyttää tätä blogia mahdollisimman paljon, jotta oleellinen itse tehty sisältö ei katoa Facebookin mustaan aukkoon, ja myös siksi, että blogi tarjoaa yksinkertaisesti paljon enemmän mahdollisuuksia viestintään kuin Facebook-sivu.