Merkinnät aiheesta parhaatkäytännöt

tiistaina 24.6.2014

Yksi hyvä opetus Summerdance-keikalta oli se, että kaikki kamat on syytä merkata hyvin. Luulin olleeni hyvin varautunut, mutta kun pöydälle kasattiin ja illan aikana myös purettiin viiden eri DJ:n kamoja, yhtäkkiä omat rojut eivät enää erottunutkaan niin hyvin.

Vanha bänditaktiikka on merkata kamat jotenkin.

maanantaina 28.4.2014

Viikon valitus: en ymmärrä miksi edes DJ:t eivät osaa käyttää metatageja äänitiedostoissaan.

Esimerkiksi Soundcloud tarjoaa ladattaessa originaalin tiedoston, jonka käyttäjä on sinne ladannut, joten mikäli siinä on puutteelliset tai virheelliset metatiedot, ne päätyvät myös kaikille biisin ladanneille. Täysin käsittämätöntä, että liian usein sieltä tulee vastaan biisejä joiden nimenä on “Song” yms huttua.

sunnuntaina 27.4.2014

Tarkistuslistat ovat todella hyvä, helppo ja liian vähän käytetty työkalu. Muun muassa kirurgit ja lentäjät käyttävät tarkistuslistoja rutiininomaisesti, koska mikään ei yksinkertaisesti saa mennä väärin unohduksen vuoksi. DJ:n pitäisi suhtautua keikkoihin ja muihin toistuviin rutiineihin samalla asenteella.

Olen tottunut tekemään tarkistuslistoja kaikkiin mahdollisiin usein toistuviin asioihin, joissa muistin tai tarkkaavaisuuden pettäessä seuraukset ovat ikäviä.

lauantaina 26.4.2014

Törmäsin hiljattain puolitutun DJ:n Facebook-päivitykseen, jossa hän kertoi keikkailunsa keskeytyneen toistaiseksi, koska hän oli menettänyt kovalevyrikon vuoksi kaikki koskaan hankkimansa musiikkitiedostot, kaikki itse tekemiensä biisien masterit ja projektitiedostot, kaikki promo- ja keikkakuvat, sekä muut tietokoneella olleet olleet dokumentit. Kyseinen henkilö ei ole makuuhuonedj vaan usean vuoden uran tehnyt puoliammattilainen, joka keikkailee säännöllisesti ja tuottaa säännöllisesti omaa musiikkia iTunesiin ja Beatportiin.