Merkinnät aiheesta rauta

torstaina 26.6.2014

Mikseri oikuttelee edelleen. Soitin pitkästä aikaa keskiviikkosetin Mixifyssä ja kirjaimellisesti kaksi sekuntia aloituksen jälkeen mikseri veti ison herneenpalon nenään, meni täysin sekaisin ja melkein boottasi itsensä. (Hämmästyttävää kyllä ääni kuitenkin kulki normaalisti.) Ravistelin ja taoin sitä hetken nyrkillä niin kohtaus lopulta loppui ilman että tarvitsi katkoa siitä virtoja kesken keikan.

 

keskiviikkona 25.6.2014

Musiikkiharrastukseni astui askeleen parempaan suuntaan kun sain vihdoin hankittua kauan haaveilemani yksilölliset korvatulpat.

Kahdensadan euron hintainen investointi on ollut se suurin ja ainoa syy, miksi olen vetkutellut tätä hankintaa jo vuosia. Mutta nyt ensimmäisen näillä soitetun keikan jälkeen täytyy todeta, että tämä oli yksi parhaimmista koskaan tekemistäni hankinnoista.

tiistaina 24.6.2014

Yksi hyvä opetus Summerdance-keikalta oli se, että kaikki kamat on syytä merkata hyvin. Luulin olleeni hyvin varautunut, mutta kun pöydälle kasattiin ja illan aikana myös purettiin viiden eri DJ:n kamoja, yhtäkkiä omat rojut eivät enää erottunutkaan niin hyvin.

Vanha bänditaktiikka on merkata kamat jotenkin.

maanantaina 23.6.2014

Oikutteleva mikseri on alkanut toimimaan paremmin pienen ravistelun ja ulkoisten liittimien jynssäyksen jälkeen. Mikserin keskellä oleva LCD-näyttö himmenee tai alkaa sykkimään musiikin tahdissa kun oikuttelu alkaa, ainakin sitä osaa nyt lukea vähän etukäteen.

Huomasin myös, että orastavan oikuttelun saa kuriin täräyttämällä nyrkillä päällyspaneeliin.

 

torstaina 19.6.2014

Seinäjoella edellisviikonloppuna reissannut mikseri päätti kotiin palatessaan ruveta reistailemaan.

Puolisen vuotta sitten tämä wanha häkkyrä teki sellaisen tempun, että se löi kesken keikan (tottakai) kaikki kanavat yhtäaikaisesti täysille ja jokaikisen laitteessa olevan valon päälle. Mikään nappi tai potikka ei tehnyt yhtään mitään, valot vaan loistivat täysillä.

 

keskiviikkona 4.6.2014

Sain käyttööni kevyen Yamaha Stagepas 400i PA-järjestelmän, jossa on kaksi 8″ elementillä varustettua kaiutinta sekä 2x200W 8-kanavainen mikseri. Koko setti painaa alle 18 kiloa, eli kyseessä on erittäin kevyt järjestelmä ja se mahtuu helposti tavallisen pikkuauton takakonttiin. Keveydestä huolimatta ämyreistä lähtee ääntä enemmän kuin tarpeeksi vähän isompiikinkin bileisiin.

 

torstaina 29.5.2014

Huomenna matkataan minionijoukolla Ouluun soittamaan tupareihin ja lauantaina bileilemään YleX pop meiningeissä.

Pohdiskelin aiemmin kevyen matkasetupin rakentamista ja sellainen on nyt sitten testissä PA-kamoja myöten. Yksityiskohdista tarkemmin myöhemmin, mutta käytin tällä kertaa melko paljon aikaa siihen, että koko systeemin kasaus matkakunnosta sujuu mahdollisimman nopeasti.

 

keskiviikkona 21.5.2014

Pioneer juhlii 20-vuotissynttäreitään. Merkkipaalua juhlistava markkinointisivusto on raskas, mutta esittelee hienosti kahden vuosikymmenen varrella julkaistuja tuotteita. Pioneer on kiistatta DJ-maailman tärkein ja yksi innovatiivisimmista brändeistä. Itsekin olen ylpeä Pioneerin cd-soitinten omistaja — soitinten, jotka valmistettiin vuonna 2004.

Pioneer on DJ-maailman Apple.

 

tiistaina 20.5.2014

Musiikin ammattilaisten ja ahkerien klubittajien ammattitauti on tinnitus. Lievä tapaus on korvien soiminen bileillan päätteeksi, pahimmillaan se voi olla tauotonta kovaäänistä soimista jonka tiedetään ajaneen ihmisiä itsemurhaan. Ennaltaehkäiseminen on helppoa: kuulon suojaaminen meluisassa ympäristössä. Kuulonsa menettänyt DJ on entinen DJ (paitsi elokuvissa).

torstaina 8.5.2014

Mietin muutamaa parin kuukauden sisällä olevaa keikkaa ja murehdin sitä, että pullataikinan lailla paisunutta setuppiani on vittumaista roudata (ilman autoa). Mutta mikä oleellisempaa, sitä on erittäin hankala mahduttaa mihinkään. Yhdistelmä CD-soittimet + mikseri + kontrollerit on leveydeltään yli 150cm, ja jos CD-soittimet korvaa levareilla, leveyttä tulee vielä parikymmentä senttiä lisää.

maanantaina 5.5.2014

Olen hautonut todella pitkään ajatusta kitaraefektien yhdistämisestä DJ-setuppiin. Jostain syystä pikaisen googlettelun perusteella juuri kukaan ei ole käsitellyt tätä aihetta Webissä. Sydämeni oli pysähtyä kun luin tuoreen DJTechToolsin artikkelin otsikon: Integrating Guitar Effects Pedals With a Digital DJ Setup.

maanantaina 16.9.2013

Native Instruments julkaisi viime viikolla odotetut päivitykset S2 ja S4 DJ-kontrollereihin. Traktor on yksi suosituimmista ja kenties teknisesti edistynein DJ-softa ja nämä kontrollerit ovat saman valmistajan natiivit ja erityisesti Traktrorille suunnitellut kontrollerit, joten päivitykset ovat ymmärrettävästi iso uutinen. Mutta mitä on muuttunut ja kannattaako ostaa?