Merkinnät aiheesta soundcloud

maanantaina 22.6.2015

SoundCloud on yksi musiikkiin liittyvän Webin tuhkimotarinoista. Kahden muusikon haaveista ja tarpeista vuonna 2007 syntynyt sivusto kasvoi muutamassa vuodessa miljooniin aktiivisiin käyttäjiin ja keräsi ensimmäisten viiden toimintavuotensa aikana yli kaksitoista jenkkimiljoonaa enkelisijoittajilta. Valitettavasti tuhkimotarinan loppu on myös vähintään yhtä dramaattinen, sillä rahan haju houkutteli sivuston perään suuret levy-yhtiöt ja nyt SoundCloud on kääntynyt omia käyttäjiään vastaan paljon vittumaisemmin kuin mitä MySpace ja YouTube koskaan tekivät.

tiistaina 6.5.2014

SoundCloudin hämmästyttävän tehokas musiikintunnistusautomaagi löysi julkaisemani ysärimixtapen sisältä Waldon Feels So Good -biisin [sic.] (vuodelta 1995) ja blokkasi koko mixtapen pois sivustolta koska se rikkoi tekijänoikeuksia ja mixtapessa ollut biisi selkeästi teki Waldolle merkittävää haittaa. Haista SoundCloud paska.

Tiesin, että monella DJ:llä on ollut ongelmia Soundcloudin kanssa, mutta en tiennyt, että mixtapejen julkaisu sivustolla on eksplisiittisesti kielletty.