Merkinnät aiheesta tekijänoikeudet

perjantaina 7.8.2015

Screen Shot 2015-08-07 at 07.11.22Native Instrumentsin lanseeraama Stems-tiedostoformaatti on ollut yksi kevään ja kesän kuummista teknologioista DJ-maailmassa. Kuten uusi teknologia yleensä, tämä neliraitainen ääniformaatti on synnyttänyt valtavasti innostusta ja herättänyt vähintään yhtä paljon luddiitteja joiden mielestä tämäkin idea tuhoaa koko DJ-kulttuurin, ja olisi parempi jos siirryttäisiin takaisin C-kasetteihin ja harkittaisiin vakavasti myös savikiekkojen käyttöönottoa DJ-kopeissa.

torstaina 15.5.2014

Juska linkkasi naamakirjaan Seinäjoen MARS-tapahtuman (jonka EDM-paneelista kirjoitin hiljattain) Teosto Vs. DJ:t -paneelin videon, jota katsoessa kävi sääliksi Teoston edustajaa. Lainsäädännön tilanne Suomessa on kertakaikkiaan säälittävä.

Aiemmin keväällä ENTROPYn järjestämän DJ-paneelin aikana kuulemani eniten hämmentänyt fakta oli se, että paneelin DJ:stä (mm.

tiistaina 6.5.2014

SoundCloudin hämmästyttävän tehokas musiikintunnistusautomaagi löysi julkaisemani ysärimixtapen sisältä Waldon Feels So Good -biisin [sic.] (vuodelta 1995) ja blokkasi koko mixtapen pois sivustolta koska se rikkoi tekijänoikeuksia ja mixtapessa ollut biisi selkeästi teki Waldolle merkittävää haittaa. Haista SoundCloud paska.

Tiesin, että monella DJ:llä on ollut ongelmia Soundcloudin kanssa, mutta en tiennyt, että mixtapejen julkaisu sivustolla on eksplisiittisesti kielletty.