Merkinnät aiheesta vinkit

tiistaina 1.7.2014

Olen luonut oman DJ-urani lähes yksinomaan Facebookin kautta. Facebook-sivun tehokas hyödyntäminen vaatii erilaisten tunnuslukujen tarkkaa seuraamista ja analysointia. Kun tavoitteena on tunnettuuden ja näkyvyyden lisääminen, tärkein yksittäinen tunnusluku on page engagement.

Page engagement mittaa sitä kuinka monta kertaa sivulla olevaa sisältöä (tekstiä, kuvia, linkkejä) on yhteensä tykätty, kommentoitu ja jaettu.

maanantaina 28.4.2014

Viikon valitus: en ymmärrä miksi edes DJ:t eivät osaa käyttää metatageja äänitiedostoissaan.

Esimerkiksi Soundcloud tarjoaa ladattaessa originaalin tiedoston, jonka käyttäjä on sinne ladannut, joten mikäli siinä on puutteelliset tai virheelliset metatiedot, ne päätyvät myös kaikille biisin ladanneille. Täysin käsittämätöntä, että liian usein sieltä tulee vastaan biisejä joiden nimenä on “Song” yms huttua.

sunnuntaina 27.4.2014

Tarkistuslistat ovat todella hyvä, helppo ja liian vähän käytetty työkalu. Muun muassa kirurgit ja lentäjät käyttävät tarkistuslistoja rutiininomaisesti, koska mikään ei yksinkertaisesti saa mennä väärin unohduksen vuoksi. DJ:n pitäisi suhtautua keikkoihin ja muihin toistuviin rutiineihin samalla asenteella.

Olen tottunut tekemään tarkistuslistoja kaikkiin mahdollisiin usein toistuviin asioihin, joissa muistin tai tarkkaavaisuuden pettäessä seuraukset ovat ikäviä.