Merkinnät aiheesta ysärijatkot

torstaina 18.6.2015

Uninen Oulussa Rankan huvituksen ylläpito vaatii rankasti työtä ja puolestaan aika ajoin välillä myös lomaa. Ysärijatkot ovat toistaiseksi lomailleet kunnolla vain vuodenvaihteessa, mutta nyt kun touhu on alkanut käydä yhä vakavammaksi (tuottamisen näkökulmasta), kesäloma tuntuu tarpeelliselta.

Jatkojen viimeisin nauhoitus on omasta mielestäni tosi hyvä.

lauantaina 14.2.2015

Jatkuvan kehittämisen periaatteen noudattaminen on upealla tavalla kukkaan puhjenneen Ysärijatkot-shown yksi suurimmista haasteista. Webissä tapahtuvan toiminnan ongelmat liittyvät pääosin teknisiin seikkoihin, kuten verkkoyhteyteen ja lähetysohjelmiin. Toivon löytäneeni ensinmainttuun nyt hyvän ja kestävän ratkaisun.

Yksi yleisimmistä ongelmista Mixify-striimeissä on ollut oikkuileva striimiyhteys.

perjantaina 4.7.2014

Aina yhtä hyvällä asenteella esiintyvä TrainWrecks-duo Erik ja Jyri olivat yksiä ensimmäisiä tuttavuuksiani Mixifyssä. Tulimme juttuun tosi hyvin ja vuosi sitten toukokuussa Jyri pyysi mukaan soittamaan Erikin yllätyssynttäribileisiin, josta tuli ensimmäinen “oikea” keikkani. (Hämmentävää, että tästäkin on vasta vuosi aikaa.

lauantaina 28.6.2014

Olen soittanut Mixifyssä 201 DJ-keikkaa. On paljon, mitä Web-palvelussa ei voi DJ:n työstä oppia, mutta on myös paljon mitä voi.

Harjoittelin tämän viikon Ysärijatkojen pääsettiin (josta tulee podcast-nauhoite iTunesiin) paljon nopeita ja osin vähän ketteryyttä vaativia vaihtoja, jotka ennalta odottamattomien sähläysten vuoksi suureksi osaksi vaihtuivat lennossa improvisoituihin amatöörin perustöksäytyksiin.

maanantaina 19.5.2014

Podcastit olivat kova juttu kymmenisen vuotta sitten. Olin yksi ensimmäisistä suomalaisista podcastaajista, tuottaen viikoittain sekä teknisesti että sisällöllisesti kokeellista it-aiheista podcastia. Nyt Ysärijatkot on saatavilla podcast-muodossa iTunesista, ollen todennäköisesti Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa ysäriaiheinen musiikkipodcast.

Niille joille podcast-termi ei ole tuttu, kyse on tekniikasta jolla voi tilata musiikkia tai videota sisältävän ohjelman lähetykset tulemaan automaattisesti iPhoneen, iPadiin tai mihin tahansa podcastia tukevaan laitteeseen tai ohjelmaan (käytännössä kaikkiin älypuhelimiin, iTunesiin sekä Windowsilla että Mäkillä, ja vain podcastien seuraamiseen tarkoitettuihin ohjelmiin).